Als iets niet werkt, doe dan wat anders!
Het was een pijnlijke, maar onderaan de streep de enige juiste conclusie die ik kon trekken. Hetgeen wat ik nu deed, werkte simpelweg niet. Ik kwam niet in contact met mensen en/of organisaties die dezelfde affiniteit hebben als ik. hoe frustrerend het ook was en eigenlijk nog steeds is. Het was tijd om het anders te doen. Maar wat? en hoe?
LinkedIn is voor mij namelijk meer dan een platform waarop je simpelweg een post plaats en de reacties in de gaten blijft houden. Het is voor mij een platform wat mens en organisatie met elkaar kan verbinden. Onder het motto: ‘Samen staan we sterker’ gebruik ik LinkedIn om in contact te komen met mensen of organisaties die willen samenwerken en/of elkaar willen versterken.
In mijn specifieke geval: Samenwerken om mensen die te kampen hebben met onverklaarbare lichamelijke klachten (SOLK) zoals chronische pijn, burn-out of chronische vermoeidheid, de helpende hand te bieden. Klachten die ervoor kunnen zorgen dat medewerkers uit dreigen te vallen, of helaas al uitgevallen zijn. Maar wat als ik deze mensen niet bereik? Het was tijd voor een andere aanvliegroute.
Guy Strijbosch, LinkedIn Expert, heeft mij de helpende hand geboden. Terug naar de basis en opnieuw de lijntjes uitzetten. Van het aanpassen van het profiel, tot het opbouwen en schrijven van de juiste content. Het kwam aan bod. na twee waardevolle en inspirerende sessies kan ik zeggen dat ik nu meer tools in mijn rugzak heb. Maar nu komt het aan op de stappen die ik met cliënten ook altijd doorloop. Verkennen, veranderen en volhouden.
En uit ervaring weet ik, volhouden is een uitdaging!